Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Başkan Aysan: Fen işlerimizle birlikte sahaya indik”

Başkan Aysan:   Fen işlerimizle  birlikte sahaya indik”

Erdek Belediye Başkanı Aysan, Bir yönetici hizmet etmek istiyorsa, proje üretir ve uygulamayı düşünür. Hizmet üreten yönetici her zaman destek görür. Bizler hizmet projelerimizi ortaya koyduk ve hükümetimiz dahil devletin her kurumundan....

Erdek Belediye Başkanı Aysan, "Bir yönetici hizmet etmek istiyorsa, proje üretir ve uygulamayı düşünür. Hizmet üreten yönetici her zaman destek görür. Bizler hizmet projelerimizi ortaya koyduk ve hükümetimiz dahil devletin her kurumundan destek görüyoruz" dedi.
İlçede yaz aylarında nüfus yoğunluğunun en üst düzeyde yaşandığı plajlar bölgesinin Sahil Mahallesi içinde kaldığını hatırlatan Başkan Aysan, yapılaşmanın hızla devam ettiği bölgede belediyeye ait imar yolları ile yeşil ve park alanlarının yenilenmesinde fen işleri ekiplerinin önemli çalışmalara imza attığını söyledi.
Erdek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerin, Sahil Mahallesi`nde imara açılan yollarda geçen yıl başlattığı stabil kaplama alt yapı çalışmalarıyla mahalledeki yolların % 35-40`lık dilimin tamamlandığını ifade eden Aysan, stabil kaplama çalışmalarında 2011`de 8000 ton mıcır kullanıldığını anlattı.
Stabil kaplama çalışmaları devam ederken diğer yandan stabil kaplaması tamamlanan yollara ilçenin diğer mahallelerinden çıkarılan doğal parke taşların bu bölgede değerlendirildiğini, tretuvarlara parke taş döşeme çalışmalarının yapıldığını anlatan Aysan, bu çalışmalarla mahallenin % 10-15`lik bölümünün sokak ve tretuvarlarını yenilediklerini bildirdi.  
İlçede yapılaşmanın hızla devam ettiği Sahil Mahallesi`nde fen işleri ekiplerine ait iş makinalarıyla açılan yollarda, stabil kaplaması bitirilmiş sokakların zeminine hibe şekliyle asfalt temin edildiği takdirde, bu yıl mahalledeki tüm cadde ve sokakların asfaltlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Aysan, geçen yıl karayollarından asfalt desteği aldıklarını, bu yıl da destek beklediklerini ifade edip, mahallede yeşil ve park alanlarına ayrılmış bölgelerin tamamını mahalle sakinlerine kazandırmaya kararlı olduklarını belirtti.
Sadece ilçe merkezinde kalan geniş caddeler  ve yollar değil, ara sokaklar da dahil olmak üzere Sahil Mahallesi`nde yaz aylarında ikamet eden site sakinlerinden gelen taleplere göre, girilmedik sokak bırakmamaya kesin kararlı olduklarını yineleyen Belediye Başkanı Hüseyin Aysan "Sahil Mahallesi`nde imara açılan sokaklarımızın yollarının alt yapılarını geçen yıl yeniledik. Planlı yürütülen çalışmalar eşliğinde doğal parke ve tretuvar döşeyerek sokaklarımızı elden geçiriyoruz. Sokaklarda su baskınlarının önüne geçmek temel hedefimiz.
Daha önce birçok mahallede bu çalışmaları yapmıştık. Şimdi bu yıl içinde de yine alt yapısı bitirilen Sahil Mahallesi`ndeki sokakları ve yolları yenileyeceğiz. Çuğra Bölgesi`nde sıkıntılı sokak ve yol kalsın istemiyoruz. Çağdaş Erdek`e yakışan yollar ve sokaklar yapmak için çaba sarf ediyoruz. Yayalar ve sürücüler hiçbir zorluk duymadan yolları kullanabilmeli. Herkes Erdek sokaklarına imrenmeli. Biz belediye olarak öncelikli sokak ve yolları belirledik, çalışmalara da  bu şekilde başladık. Bazı sokak ve yolların da tamiratını yapacağız.  Yıllardır girilmeyen, kaderine terk edilmiş Sahil Mahallesi`nin çehresi her geçen gün güzelleşmeye devam edecek" dedi.
Erdek Belediyesi Fen İşleri ekipleri bu kapsamda geçen yıl, Sahil Mahallesi`ndeki sokakların % 35-40`lık oranına stabil kaplama, % 10-15`lik oranına doğal parke taşı ile tretuvarlara bordür taş döşediğine dikkat çeken Aysan, "Fen İşleri ekibimizle birlikte sahaya indik. Birçok alanda çalışmalara hız verdik. Uzun yıllar girilmeyen Sahil Mahallesi`nin her köşesine aynı anda ulaşmak mümkün değil. Haklı olarak şikayetçi olan mahalle sakinlerinden biraz sabır bekliyorum. Diğer mahallelerimizde olduğu gibi burada da girilmedik cadde ve sokak kalmayacak. Bir yönetici hizmet etmek istiyorsa, proje üretir ve uygulamayı düşünür. Hizmet üreten yönetici her zaman destek görür. Bizler hizmet projelerimizi ortaya koyduk ve hükümetimiz dahil devletin her kurumundan destek gördük. Sokak ve caddelerde inşaat bitince kaliteli, uzun ömürlü asfalt ya da parke döşeyerek, göz estetiğini bozan görüntülerden vatandaşlarımızı kurtaracağız. Ama biraz sabır etmelerini istiyorum" diyerek sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı